(Verkoop)evenementen ten tijde van corona

(Verkoop)evenementen ten tijde van corona

De afgelopen maanden stonden we voor een uitdaging. Zoveel mogelijk thuiswerken, binnenblijven, 1,5 meter afstand houden en niet meer met (grote) groepen bij elkaar komen. Ook evenementen konden helaas (maar volkomen begrijpelijk) niet op de gebruikelijke manier plaatsvinden. Dat is best even schakelen, maar biedt ook ruimte voor nieuwe creatieve ideeën. Wij delen graag onze ervaringen van de afgelopen periode met jullie. Om te inspireren én onze kennis te delen.

Digitale burenborrel

Met enige regelmaat organiseren wij burenborrels voor toekomstige bewoners van nieuwbouwprojecten. Compleet met tent, catering én passende activiteiten, met als doel dat de buren elkaar leren kennen. We merken dat toekomstige bewoners het namelijk best spannend én reuzeleuk vinden om hun buren te ontmoeten al voordat ze ergens gaan wonen. Maar, hoe organiseer je in deze tijden een leuke burenborrel?

Voor het project Gouden Buurten (in Berkel en Rodenrijs) stond in maart een feestelijke kennismaking gepland. Omdat deze op locatie niet doorging, hebben we een alternatief bedacht: de digitale burenborrel. Deze bestond uit twee delen: een algemene welkomborrel via Microsoft Teams, waar alle bewoners en het hele team van Gouden Buurten aan deelnamen. En een digitale burenborrel in een kleinere Teams, waar bewoners alleen kennismaakten met hun directe buren. Voorafgaand ontvingen ze een fles Cava én twee champagneglazen. Proost! 

Digitale Binnenkijkroute

Het kopen van een huis vanaf enkel een plattegrond is best lastig. Om toekomstige bewoners een beeld te geven van de mogelijkheden van hun nieuwe huis, organiseren we regelmatig Binnenkijkroutes. Tijdens een Binnenkijkroute stellen huidige bewoners hun woning open en geven zij niet alleen tips & tricks over de indeling van hun huis maar ook over het wonen in de buurt. 

Om het ‘binnenkijken’ toch mogelijk te maken, hebben we voor het project Schoemaker Plantage (in Delft) Binnenkijkvideo’s opgenomen. Naar aanleiding van een oproepje meldden vier enthousiaste bewoners zich, die hieraan mee wilden werken. In de video’s lopen we door de vier verschillende huizen én vertellen de bewoners hoe fijn zij wonen in hun huis en in Schoemaker Plantage.

Ook in Nobelhorst (in Almere) hebben we een aantal Binnenkijkvideo’s van nieuwbouwhuizen en zelfbouwkavels opgenomen. Deze deelden we gedurende een week via social media en via de nieuwsbrief. Op zaterdag organiseerden we een Binnenkijkroute livestream. Tijdens de livestream nam Buurtmakelaar Madeleen kijkers mee door de verschillende huizen om te vertellen met welke toekomstige huizen deze vergelijkbaar zijn en was er de mogelijkheid om vragen te stellen De livestreamvideo wordt ook tijdens de optiegesprekken nog vaak teruggekeken. 

Livestream studio

Start verkoop via livestreams

In Nobelhorst (Almere) vindt de start verkoop al jaren plaats in De Informatieschuur. Geïnteresseerden ontvangen (op volgorde van binnenkomst) een nummer, waarna ze een optie krijgen op het bouwnummer van hun keuze. Hier stonden we voor een uitdaging. Hoe houden we het persoonlijke contact als we geen fysieke start verkoop kunnen organiseren?

Om geïnteresseerden vooraf te informeren over de huizen, hebben we vier verschillende livestreams georganiseerd. Per type huis één, zoals voor de Begijnenhuizen. Tijdens de livestreams maakten geïnteresseerden kennis met Nobelhorst, het buurtje waar de nieuwe huizen komen én lichtten we de verschillende huizen toe. Zo kregen kijkers de kans om de beelden en plattegronden te zien en was er veel ruimte voor vragen. Allemaal om iedereen zo goed mogelijk vooraf te informeren. Na de verschillende livestreams opende de online verkoop. Ten opzichte van een 'normale' start verkoop was er qua interesse geen verschil.

Wil jij ook dat we meedenken over jouw (digitale) verkoopevenementen? 

Bel of mail de Firma Stek: Susan (susan@defirmastek.nl | 06 4868 55 46) en Marije (marije@defirmastek.nl | 06 1790 6468).

Het organiseren van evenementen op 1,5e meter biedt ook ruimte voor nieuwe creatieve ideeën.