Placemaking

Placemaking is het proces én het eindresultaat waarbij toekomstige én huidige bewoners, ondernemers, gebruikers en belanghebbenden centraal staan. Wij betrekken ze in een vroeg stadium bij een gebied om zo een relatie met ze aan te gaan. Zo ontwikkelen ze nieuwe positieve associaties. De plek krijgt in hun beleving een waardevolle betekenis. Kort gezegd: we organiseren gave events en maken reuring op locatie die een positieve vibe creëren voor onze doelgroep!

Een positief gevoel
Placemaking is een katalysator om toekomstige kopers/ bewoners naar jouw locatie toe te laten komen, en op een ongedwongen manier kennis te laten maken met je locatie. Het is zowel een strategie als een hands-on benadering. Door events en activiteiten te organiseren die passen bij de merkwaarden van een gebied, meet je dat gebied een gewenst imago aan. Het creëert een positief gevoel.

Fijne stekken
Op locaties zelf doen we vaak aan placemaking. We organiseren bijvoorbeeld een gaaf event of creëren op een andere manier reuring op locatie, die jouw doelgroep alvast uitnodigt om een bezoek te brengen aan jouw locatie. Zo maken ze op een ongedwongen en positieve manier kennis met de plek, en gaan weg met een goed gevoel. Zo hebben we in Nobelhorst in Almere een maïsdoolhof aangelegd waar het in het weekend een komen en gaan is van gezinnen uit de wijde omgeving.  In Weespersluis in Weesp gaan we met stadsboeren een wilgenbos, bloemenpluk- en beleeftuin aanleggen, waar gezinnen in het weekend komen kijken. In de Schoemakerloods van Schoemaker Plantage in Delft hebben we superleuke tijdelijke horeca georganiseerd, waardoor er al veel reuring is op de locatie. Zo worden locaties waar nog niks gebeurt, levendige plekken. Of wel: fijne stekken! 

Placemaking brengt niet alleen de toekomstige kopers in een vroeg stadium in beweging, maar heeft ook een verbindende kracht: door omwonenden en stakeholders te betrekken bij een plek en samen naar een invulling te zoeken, creëren we betrokkenheid en draagvlak.

Projecten

Voor diverse projecten zijn wij gevraagd om de placemaking te doen, bijvoorbeeld in Badhoevedorp en Schoemaker Plantage.

Eventmanager, projectmanager, community bouwen, markt, festival, kunst, campagne, content, promotie. 

We kunnen nog meer

Expertises

 • Branding
  Branding
 • Gebiedsmarketing
  Gebiedsmarketing
 • Tenders
  Tenders
 • Verkoopmanagement
  Verkoopmanagement