Badhoevedorp

Badhoevedorp

Placemaking Badhoevedorp 'What is your Q?'
Badhoevedorp

Vraag

Verbind (potentiële) bewoners en lokale ondernemers aan het nieuw te ontwikkelen gebied Quatrebras en zorg tegelijkertijd voor een tijdelijke invulling van dit gebied. Deze tijdelijke invulling staat in dienst van de gebiedspromotie en moet de beoogde doelgroep aanspreken. 

Badhoevedorp

Aanpak

Voor Badhoevedorp hebben we een stakeholdersanalyse uitgevoerd om de lokale netwerken, scholen, verenigingen, clubs, ondernemers, enthousiaste bewoners, gemeente, lokale helden etc. in kaart te brengen. We organiseren een online brainstorm via social media én offline via prikborden op verschillende locaties in de stad. Op basis van de brainstorm en de al aangedragen thema’s sport, horeca, cultuur en muziek nodigen we stakeholders uit voor een thema-avond. Hier werken we de suggesties uit de brainstorm uit tot kansrijke plannen én zoeken we de lokale helden die hier energie in willen steken en mede-eigenaar willen worden. Deze kansrijke plannen ondersteunen wij vervolgens in de uitvoering van de ideeën.

Badhoevedorp

Resultaat

Tot eind januari 2019 loopt er een (online) campagne om likes op de Facebookpagina te krijgen en initiatieven en ideeën op te halen bij bewoners en lokale ondernemers. Initiatiefnemers kunnen de ideeën via de website www.whatisyourq.nl insturen of prikken op een van de prikborden die in Badhoevedorp zijn neergezet. De initiatiefnemers worden uitgenodigd voor een brainstorm over de tijdelijke inrichting van de voormalige A9 locatie in Badhoevedorp. 

Facts & figures

Opdrachtgever

AM en Bohemen 

Looptijd

November 2018 - heden

Plaats

Badhoevedorp

Expertises