Lunettenpark Utrecht

Lunettenpark Utrecht

Positionering en gebiedsmarketing voor Lunettenpark, Utrecht
Lunettenpark Utrecht

Vraag

Het Lunettenpark is de verborgen groene parel van Utrecht, met als hoogtepunt de Vier Lunetten: sinds 2021 UNESCO Werelderfgoed! Als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie beschermden deze forten de stad Utrecht tegen de vijand. De komende jaren wordt dit prachtige groene gebied met een rijke historie meer opengesteld door de toevoeging van wandel- en fietspaden en de restauratie (en het openstellen van!) de Vier Lunetten. Het biedt veel mogelijkheden op het gebied van natuur, cultuur, bewegen én gezond leven. Hier komen ongerepte natuur en militair erfgoed samen en beleef je elke keer weer iets nieuws.

De vraag aan de Firma Stek was om een sterk merk te bouwen die deze ontwikkeling zichtbaar maakt, richting biedt én die het gebied op een aantrekkelijke manier op de kaart zet. Zodat heel Utrecht en omstreken van dit geweldige gebied kan genieten!

Lunettenpark Utrecht

Aanpak

De prachtige en zeldzame flora en fauna, het historische fortenlandschap en de aanwezige stadslandbouw vormden de basis voor de merkpositionering die we schreven in samenwerking met de Gemeente Utrecht en The Missing Link erfgoedadvies. We ontwikkelden daarna een bijpassende huisstijl in samenwerking met Kindly Made, met als resultaat de lancering van de website www.lunettenparkutrecht.nl. Hiermee zetten we het Lunettenpark op de kaart, bieden we de gebruikers én ondernemers van het Lunettenpark een platform en laden dit nieuwe merk met relevante verhalen, films en foto’s.

Lunettenpark Utrecht

Resultaat

Na de lancering van het merk hebben we meer dan 400 volgers op zowel Instagram en Facebook en genereren we gemiddeld 3000 websitebezoeken per week. Activiteiten en evenementen worden bijgehouden en gepromoot op de website en socials én de merkidentiteit wordt gebruikt bij verschillende lokale ondernemers.

Facts & figures

Opdrachtgever

Gemeente Utrecht

Looptijd

2021-heden

Plaats

Utrecht

Expertises

  • Gebiedsmarketing
    Gebiedsmarketing